Wij staan voor u klaar met EMDR therapie!

De kliniek voor EMDR en iedereen die psychisch vastloopt

Ervaar jij of een geliefde psychische klachten?

Wij willen jou geen diagnose geven omdat dit jouw verdere toekomst kan bepalen. 
Wij zijn onder andere gespecialiseerd in personen met de volgende klachten; 

  • trauma
  • seksueel misbruik
  • PTSS

Hier vind je alle informatie over wie wij zijn en wat we voor jou kunnen betekenen.

Wie zijn wij?

We zijn een particuliere organisatie. De Privé Kliniek voor iedereen die psychisch vastloopt in het leven

JongStressVRIJ is eind 2019 ontstaan uit een intrinsieke noodzaak. Ik (Priscilla) wilde een verandering maken in de reguliere zorg. Hoe het nu ging kon in mijn ogen niet langer. Gelukkig wordt er hedendaags hard gewerkt door iedereen (ook uit andere organisaties) om hier een verandering in te brengen. Een shout out voor die collega’s in de reguliere zorg.

De eerste stap was dan ook: Geen labels en hokjes.

Geen diagnoses en levensbepalende stickers op je voorhoofd. Ik (Priscilla) ondervond het laatst weer. Ik heb ooit de diagnose depressieve stoornis en een generaliseerde angststoornis gekregen. En BAM ik krijg geen arbeidsongeschiktheid verzekering. Tientallen vragenlijsten heb ik moeten invullen, ik werd door een multidisciplinair team beoordeeld, zonder dat ze mij ooit persoonlijk hebben gezien of gesproken. Deze diagnoses stammen uit 2009/2010.. we zijn 14 jaar verder en nog achtervolgt het mij.

Wij helpen binnen onze praktijk

Met cliënten die de volgende klachten ervaren

Wat vertellen clienten over ons?

LyanneLyanne
09:00 28 Sep 23
In een half jaar hele goede begeleiding gehad van Priscilla, hierin veel geleerd over mijzelf en HSP. Ik heb ook in samenwerking met Joost geleerd over hoe ik mijn grenzen kan geven. Na dit half jaar voel ik mij veel zelfverzekerder, heb ik meer rust en durf ik ook nee te zeggen zonder mij schuldig te voelen.
Olaf van der LouwOlaf van der Louw
15:00 24 Sep 23
Het mooie van jong stress vrij is dat jou traject niet bepaald wordt door in welk hokje of label je past. Waar wel naar gekeken wordt is wat je hulpvraag is en welk traject daar bij past. Voor dit traject hebben Joost en Priscilla een berg aan ervaring en diverse technieken achter de hand om je hiermee perfect te helpen.Ze denken goed met je mee en geven je een veilig en vertrouwd gevoel
Michael KokMichael Kok
08:55 24 Sep 23
Super tevreden over deze organisatie. Ben persoonlijk heel goed geholpen.
Kristel TijsenKristel Tijsen
12:15 23 Sep 23
Priscilla is echt een wonder vrouw. Ik kwam daar door een vriendin van mij die ook heel veel baat heeft aan deze vorm van therapie. Ik vind het heel fijn dat Priscilla ook verteld over haar eigen ervaring, want dat geeft je echt het gevoel dat ze je begrijpt.
Lieza GeuzingeLieza Geuzinge
21:01 21 Sep 23
Ik heb Priscilla leren kennen als iemand die snel tot de kern van zaken komt. Ik vind haar heel scherp. Met de vragen die ze stelt en de reacties die ze kan geven, wordt je echt even aan het denken gezet en kan je diepere lagen in jezelf aanboren die daadwerkelijk naar heling en verandering gaan leiden. Ik kan alleen maar aanraden om met hen in zee te gaan!
mirjam dijkstramirjam dijkstra
09:51 13 Sep 23
EMDR gehad bij Priscilla. Toch wel spannend wat er naar voren zou gaan komen tijdens de sessie. We begonnen met een bodyscan. Zeer ontspannend. Daarna begon de emdr sessie. Ik kreeg goede vragen en de ruimte om echt te voelen en te uiten wat zich aandiende. Er kwam iets naar voren wat ik niet had verwacht. Dat verraste me. Er werd op een goede manier mee omgegaan waardoor ik niet van slag raakte. Ik voelde na de emdr direct meer ruimte en rust in mijn lijf en heb daarna ook stappen gezet die ik voor de sessie waarschijnlijk niet zou zetten. Heel fijn hoe dit gelijk zo zijn resultaat boekte bij mij.Priscilla is erg toegankelijk en je wil ook echt vertellen aan haar. Ze stelt goede vragen en luistert oprecht. Je krijgt ook gelijk handvatten mee om mee aan de slag te gaan. Heel fijn.
CoraCora
19:32 12 Sep 23
Ze zijn heel betrokken bij hun cliënten, snel goed gevoel en op je gemak voelen. Onwijs meedenkend en helpend. En ook met resultaat. Echt een aanrader!! En zeker heel professioneel.
js_loader

EMDR Therapie

EMDR, wat staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing, is een therapievorm ontworpen om mensen te helpen die nog steeds hinder ondervinden van traumatische ervaringen, zoals gewelddadige incidenten op het werk, onplezierige interacties met collega’s of leidinggevenden, intimidatie, verkeersongevallen, ingrijpende jeugdherinneringen, het verlies van een dierbare, of andere ingrijpende gebeurtenissen.

De voordelen van EMDR

Plan een intake

Onze

Veelgestelde vragen

Dit ligt aan de hulpvraag. We kunnen dit niet van tevoren zeggen. Het ligt eraan hoe diepgeworteld het trauma ligt en wat er tijdens de EMDR-behandeling naar boven komt. Het ligt er ook aan of het een op een staand trauma is of dat die in verbinding staat met andere problematiek. Deze vragen gaan we eerst met elkaar onderzoeken.

Is er nog andere behandeling nodig:
Als er tijdens de intake uitkomt dat het trauma verbonden is met andere problematiek, dan raden we een ander traject aan. Hierin ben je vrij om de keuze te maken of je dit wilt aangaan of niet. We werken vanuit de kern. We willen je goed opgeruimd de deur uit laten gaan. We gaan namelijk niet voor minder.

We willen daarin graag met je meedenken. We helpen tijdens de intake met het maken van een verslag voor je werkgever of organisatie. Je werkgever is vaak bereid om gedeeltelijk of je traject volledig te vergoeden. Deze aanvraag doen wij voor je of kun je zelf doen. Het helpt vaak als je al bij je werkgever hebt geïnformeerd of ze hiervoor openstaan.

Je behandelingen kun je aan het einde van het jaar indienen bij de belastingdienst bij bijzondere medische kosten. Daarin is het ook mogelijk om een deel van het traject terug te krijgen.

Wat we ook vaak horen is dat er familie bereid is om je traject helemaal of gedeeltelijk te betalen.

We werken vanuit de kern van het probleem. Er wordt als traject vaak CGT ingezet. CGT staat voor cognitieve gedragstherapie. Cognitieve gedragstherapie is werken vanuit het hoofd en het denken. Het is belangrijk dat je juist weer naar het voelen toegaat in combinatie met het denken. CGT zijn wij ook fan van, maar zetten wij pas als laatste in. We gaan eerst andere technieken inzetten om je problematiek vanuit de kern op te lossen. Juist om te voorkomen dat je weer terug bij af bent. Bij ons ga je nooit meer terug naar af. Dat kan namelijk niet als je vanuit de kern de problematiek oplost.

Nee wij hebben geen wachtlijst. We reageren binnen 24 uur op je bericht (vaak is dit al binnen twee uur). We weten namelijk hoe belangrijk dit is. Als je hulp vraagt, dan wil je die ook en niet te lang meer op bericht wachten. We vinden het zo stoer dat je die drempel over bent gegaan. Dit nemen wij uiterst serieus. Binnen twee weken heb je een afspraak voor een intake en na de intake gaan we direct van start met je behandeling.

We werken bij JongStressVRIJ – VolwassenStressVRIJ – BedrijvenStressVRIJ vooruit. We werken achter de schermen al nieuwe mensen in volgens de WEEBER Methode. Dit doen we omdat we niet naar een wachtlijst toe willen. Tot nu toe werkt dit heel erg goed. We hopen dit voort te kunnen blijven zetten.

De WEEBER Methode is een ontwikkelde methode binnen JongStressVRIJ. Joost en Priscilla hebben in het verleden psychische hulp gehad van Maria Weeber. Zij was een uiterst professionele therapeute met een eigenwijze aanpak. Alle technieken van de psychologie, denk aan: Systemisch werk, TA, EMDR, Exposure, Hechtingstherapie, CGT, Psychomotorische therapie etc. had zijn in uniek jasje gegoten. Maria is twee jaar geleden overleden en wij hebben twee weken voor haar overlijden afscheid kunnen nemen. We hebben haar kunnen vertellen dat we haar werkwijze door gaan zetten. Sterker nog we willen deze werkwijze over 5 jaar als een olievlek hebben verspreid over heel Nederland.

Ondertussen is de werkwijze van Maria samengevloeid met onze eigen unieke werkwijze. We boeken iedere dag weer de resultaten die we willen zien bij onze clienten. Hier zijn we enorm trots op en blijft een missie voor ons om deze werkwijze voort te zetten en zoveel mogelijk cliënten hiermee te kunnen helpen.

We willen je geen diagnose geven die je toekomst kan bepalen. De kans is groot als je gediagnosticeerd bent in je leven dat je dan bepaalde beroepen later niet kunt uitoefenen, omdat die diagnose in je dossier staat.

Voorbeeld ervaring Priscilla:
“Ik ben vroeger gediagnosticeerd met de volgende diagnoses:
Gegeneraliseerde angststoornis
Depressieve stoornis

Door deze twee labels kan ik nu (15 jaar later) geen arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten. Ik ben te risicovol. Dit voelt zo oneerlijk en is niet rechtvaardig. Hier kunnen wij als organisatie niet achter staan. Dit komt ook omdat vaak diagnoses niet juist zijn. De diagnoses zijn nodig om jouw traject vergoed te kunnen krijgen bij je zorgverzekeraar. Als de diagnose is gesteld, moet daar ook op behandeld worden. Dus stel:

Je hebt de diagnose: Borderline
Dan wordt erop borderline behandeld. En wat nu als je geen borderline hebt? Het komt namelijk regelmatig voor dat diagnoses niet juist worden gesteld.

Iedereen die de diagnose Borderline heeft gekregen wordt op dezelfde manier behandeld. Maar hoe kan dat nou? Jij bent toch jij? Je bent toch uniek? En je wilt toch als persoon behandeld worden? Dat iemand naast je staat en dat jij de regie hebt? Dat we samen beslissen wat het beste bij jou past?

En dat is wat wij geloven. Het heeft vaak te maken met onverwerkte trauma's en wat er heeft afgespeeld in je jeugd. We gaan samen met je naar de kern van het probleem. Met onze eigen ontwikkelde WEEBER Methode helpen we jou naar een mooie en opgeruimde toekomst.

We gaan met jou na de intake een plan maken en een voorstel doen. Wat het belangrijkste voor jou is tijdens de intake:
Voel of er een klik is. Die is namelijk het belangrijkste, anders slaagt jouw traject niet.

Als die klik er is dan kunnen we samen aan de slag naar de oplossing die persoonlijk bij jou past en aansluit!

jongstressvrij

Recensie 1 op 1 traject

Toen ik begon met therapie was ik hopeloos de weg kwijt en stuurde ik een laatste hoop mail naar jong stress vrij dit was na een aantal soorten therapie en een in mijn ogen gefaalde opleiding. Al snel kreeg ik een mail terug (ik denk al binnen een week)

Recensie 1 op 1 traject

oen ik hier terecht kwam voelde ik mij voor het eerst echt begrepen. Priscilla stelde me ook altijd heel erg op mijn gemak. Alles kon worden besproken.

Recensie RelatieTherapie

En toen kwamen we al snel uit op Joost en Priscilla! Al binnen korte tijd konden we bij ze terecht, wat erg fijn was. Als je dan die stap neem, dan liever geen lange wachtrij! Meteen bij het eerste gesprek een goed gevoel en dat gevoel is ook steeds gebleven!

Recensie RelatieTherapie

Na een zware periode was er zoveel twijfel over of we het nog samen konden redden. Met de hulp van Joost en Priscilla zijn we weer naar elkaar toe gegroeid. We zijn beide gegroeid als persoon, maar ook onze relatie is nu zoveel sterker! We praten meer, kunnen ons beter in elkaar inleven en genieten weer vol op samen. Alle twijfel is weg, we zijn een top team en houden van elkaar. Bedankt Joost en Priscilla! Het was hard werken en lang niet altijd even gemakkelijk, maar het was het meer dan waard.