Ontstaan Praktijk JongStressVRIJ En Uitbreiding 2023

Maria Weeber 26-08-1950     03-07-2020

Deze geweldige vrouw is een veranderend en bepalend persoon geweest in het leven van Priscilla en Joost. En ondertussen is dat ook voor veel andere cliënten van JongStressVRIJ ook het geval. 

Binnen JongStressVRIJ – VolwassenStressVRIJ – BedrijvenStressVRIJ hanteren we de WEEBER METHODE. 

De unieke werkwijze van Maria hebben we samengevoegd met onze eigen technieken en uitbreidingen. 

Lees snel verder als je hier meer over wilt weten..

Veel plezier en voel je welkom!

JongStressVRIJ is eind 2019 ontstaan uit een intrinsieke noodzaak. Ik (Priscilla) wilde een verandering maken in de reguliere zorg. Hoe het nu ging kon in mijn ogen niet langer. Gelukkig wordt er hedendaags hard gewerkt door iedereen (ook uit andere organisaties) om hier een verandering in te brengen. Een shout out voor die collega’s in de reguliere zorg.

Dit proces ging mij alleen te langzaam en dan moet je je eigen koers gaan varen. De eerste stap was dan ook: Geen labels en hokjes. Geen diagnoses en levensbepalende stickers op je voorhoofd. Ik (Priscilla) ondervond het laatst weer. Ik heb ooit de diagnose depressieve stoornis en een generaliseerde angststoornis gekregen. En BAM ik krijg geen arbeidsongeschiktheid verzekering. Tientallen vragenlijsten heb ik moeten invullen, ik werd door een multidisciplinair team beoordeeld, zonder dat ze mij ooit persoonlijk hebben gezien of gesproken. Deze diagnoses stammen uit 2009/2010.. we zijn 14 jaar verder en nog achtervolgt het mij.

Dit willen we dus niet voor jou. We willen geen tientallen vragenlijsten invullen. Geen opgelegde zorg of aantal sessies om jou beter te maken. Geen administratieve rompslomp wat alleen maar frustreert. We willen JOU helpen. Naast JOU staan. Aansluiten op JOU behoeftes en maatwerk toepassen. Dit is alleen mogelijk als je je eigen koers vaart.

Dit betekent wel dat wij niet worden vergoed door zorgverzekeraars. Je kunt ons eigenlijk zien als een privékliniek voor psychische ondersteuning, waarin jouw wensen centraal staan.

We hebben onze eigen werkwijze en methode ontwikkeld die heel effectief is gebleken. We hanteren binnen JongStressVRIJ – VolwassenStressVRIJ – BedrijvenStressVRIJ de WEEBER METHODE. Deze methode is ontwikkeld door Priscilla en Joost.

Maria Weeber is de therapeut geweest van Priscilla en Joost.

Priscilla:

“2012 kwam Maria op mijn pad toen ik de opleiding psychosociaal werker deed. Zij was één van de leraressen van mijn opleiding. Iemand vanuit het werkveld. Wat een kundige vrouw was dat. Ze heeft mij therapie, supervisie, leertherapie en daarna nog relatietherapie gegeven. Ik heb alles van haar mogen leren, ontdekken en zelf ervaren. Wat zij deed was magie. Ik wist als ik die poort bij haar doorloop, dan kom ik er straks weer opgelucht en opgeruimd het pad af. En iedere keer gebeurde dit weer.

Drie jaar terug is zij helaas overleden. Tot een week voor haar dood heeft zij mensen geholpen in haar praktijk. Zij wist dat ze ziek was, maar stoppen was geen optie. Zo lang ze haar eigen proces nog kon parkeren kon ze nog helpen. Pas in de laatste week van haar leven kon ze dat niet meer.

We hebben afscheid van haar kunnen nemen via videobellen van WhatsApp. Door corona konden we al niet meer live bij haar aanwezig zijn. Joost heeft nog een keer EMDR gehad via videobellen (werkt super!). Het enige wat we konden doen is haar vertellen wat ze betekend heeft voor ons in ons leven. Joost en ik dachten; Eigenlijk moet er een soort standbeeld voor haar komen. En toen kwam er een ander geniaal idee. We gaan haar werkwijze doorgeven.

En dat is ook wat wij haar verteld hebben. Maria we gaan ervoor zorgen dat jouw werkwijze niet verloren gaat en dat we dat door gaan geven. En zo geschiedde. De WEEBER METHODE werd een feit en die gebruiken we nu al ruim drie jaar iedere dag weer. Cliënten zijn er lyrisch over en snappen soms niet hoe sommige technieken werken. Maar ze werken.”

Onze meiden (Ilse en Joyce) zijn er nu ook mee opgeleid. Samen met hun eigen ervaringskennis en expertise is dit een mooie mix om jullie te kunnen ondersteunen.

Ons doel gaat verder. We willen andere mensen ook graag gaan opleiden via de WEEBER METHODE, zodat die het ook kunnen inzetten in hun werkveld of eigen praktijk. Dit mag zich als een olievlek gaan verspreiden.

Beoordeling cliënten 1 op 1 sessies en relatietherapie:

// Jong StressVrij //

Onze cliënten beoordelen JongStressVRIJ ook met 5 sterren en lovende recensies. Iets waarvoor wij iedere dag weer naar streven. Hier een greep uit de recensies:

// Jong StressVrij //

“Toen ik hier terecht kwam voelde ik mij voor het eerst echt begrepen. Priscilla stelde me ook altijd heel erg op mijn gemak. Alles kon worden besproken.

Door aan de slag te gaan met de problemen die ik ervaarde, ben ik heel erg vooruit gegaan als persoon. Ik ben Priscilla dan ook heel dankbaar dat zij mij heeft geholpen bij dit proces.

JongStressVrij is dus zeker een aanrader!”

“Vorig jaar ben ik begonnen met therapie bij Jong Stress Vrij. Ik vond het aan begin erg spannend om weer opnieuw naar een psycholoog te gaan. Dit doordat ik mij niet begrepen voelde door mijn vorige psycholoog. Toch besloot ik het opnieuw een kans te geven en daar ben ik tot op de dag van vandaag heel blij mee!

Op een gegeven moment ben ik begonnen met EMDR. Dit heeft mijn heel erg geholpen met het opnieuw opslaan van mijn trauma’s. Zeker een aanrader!

Bij JongStressVrij wordt er echt naar mij geluisterd en word ik begrepen. Ondanks dat het soms confronterend kan zijn , ga ik altijd met een lach weg!”

“Na een zware periode was er zoveel twijfel over of we het nog samen konden redden. Met de hulp van Joost en Priscilla zijn we weer naar elkaar toe gegroeid. We zijn beide gegroeid als persoon, maar ook onze relatie is nu zoveel sterker! We praten meer, kunnen ons beter in elkaar inleven en genieten weer vol op samen. Alle twijfel is weg, we zijn een top team en houden van elkaar. Bedankt Joost en Priscilla! Het was hard werken en lang niet altijd even gemakkelijk, maar het was het meer dan waard”

Voorstellen Kanjers Van JongStressVRIJ

Wie Is Priscilla?

Ik ben Priscilla Klercq, 37 jaar, getrouwd en mama van een mooie dochter van 5 jaar.

Ik heb mijn droom in mogen waarmaken op het gebied van huisje, boompje, beestje. In 2019 maakte ik mijn droom waar van een eigen praktijk JongStressVRIJ 

Dit begon met een paar cliënten vanuit huis en nu is dat uitgegroeid tot 3 praktijkruimten in de DOC in Tuitjenhorn met mijn man samen aan het roer en sinds een maand twee kanjers aan boord. Personeel dus! Allemaal om jullie meteen hulp te bieden en geen wachtlijst te creeren. 

Wat is mijn drijfveer?

Eenzaamheid, Stress, Angst, Depressieve gevoelens mogen nooit de leidraad zijn in het leven van (jong)volwassenen. Er heerst in mijn ogen nog teveel een taboe op dit onderwerp, waardoor er juist eenzaamheid ontstaat.

Mijn levensmissie is al op jonge leeftijd ontstaan. Toen ik een jaar of 13 was kreeg ik te maken met angstaanvallen. Dat was zo heftig, dat ik dat meteen herkende toen ik daar weer mee te maken kreeg op mijn 23ste. Ik kreeg toen te maken met een fikse Burn-out en een zware depressie. Later bleek ook dat ik de ziekte van Lyme onder de leden had.

Stress is altijd bij mij een zorgenkindje geweest en dat zal altijd aandacht nodig hebben. Na weer een fikse burn-out en een prenatale en postnatale depressie, baan die je tot twee keer toe kwijtraakt, raakte ik in een identiteitscrisis.

Loodzware periode met een baby en een relatie van amper 2 jaar met mijn man. Maar ook toen ging ik er weer voor. Ik heb weer hulp gezocht en mijn droom van een eigen praktijk bleef en die moest en zou ik gaan opzetten.

Juist toen ik deze klachten zelf ervaarde vond ik dat nog het ergste. De eenzaamheid die je kon voelen of het onbegrip. Dat maakte dat ik nog meer in mijn hoofd ging zitten, wat juist niet werkt. Het gevoel dat je gek bent en niet spoort. Het is niet zo tastbaar dan bijvoorbeeld je been breken. Dat snapt iedereen en dan kan de aandacht niet op. Ik zie psychische klachten net als je bijvoorbeeld je been breken. Jammer dat je alleen niet weet hoe lang het duurt voordat de psychische ongemakken duren. Gelukkig is JongStressVRIJ – VolwassenStressVRIJ er daarom voor jou!

Onze missie is dan ook:

“Alle jongvolwassenen en volwassenen inzicht en richting geven in hun leven, zodat eenzaamheid, Burn-out en depressieve gevoelens verleden tijd zijn”

Wij hebben alle kennis en tools in huis om jou te helpen! Zowel voor de jongvolwassenen als voor de volwassenen. Dit doen wij in alle veiligheid en geheimhouding. Alles wat er verteld wordt blijft bij JongStressVRIJ.

Ervaar je vaak:

 • Spanning
 • Geen energie
 • Druk hoofd
 • Negatieve gedachten
 • Vaak wakker worden snachts
 • Uitputting
 • Verdiet
 • Duizeligheid, hartkloppingen
 • Kom je er gewoon even niet meer uit?

Dit kan voor veel verwarring en angst zorgen. Ineens klachten die opkomen waar je voorheen nooit last van had. Negatieve gedachten die je niet meer uit kan schakelen. Energie die je niet meer kan opbouwen en ga zo nog maar even door.

Dit is o.a. mijn werkwijze de WEEBER METHODE:

 • Stressreductie plan met je maken
 • Je dagstructuur door nemen en samen een plan met jou maken wat bij jou past
 • Levenslijn in kaart te brengen waar wij jouw obstakels helder gaan krijgen.
 • Passie en talentscan
 • Emotiespel
 • Levensgebieden methodiek in kaart brengen
 • Traumatherapie (Exposure en EMDR)
 • Systeemgesprekken
 • Interview met het innerlijke kindstuk
 • Ik sta naast jou als counselor. Dat betekent dat jij de regie hebt ik en ik jouw stok achter de deur. De tools en trics die aangereikt gaan worden verschaffen jou uiteindelijk het inzicht die je nodig hebt om dingen te veranderen in jouw leven.

Je weet bij mij gelijk waar je aan toe bent. Ik ben duidelijk, eerlijk, direct en empathisch. Vaak krijg ik terug dat cliënten dat enorm in mij waarderen. Vooral omdat ze bij de intake al duidelijk hebben waar het grootste probleem zit. Ze gaan hier dan opgelucht en met een plan de deur uit. Ze hoeven het eindelijk niet meer alleen te doen.

Ook zijn de sessies vaak luchtig en verhelderend. Vaak zeg ik de problematiek die je ervaart is al lastig genoeg, laten we er hier geen zware kost van maken.

Ik hoop je heel snel te zien binnen onze mooie praktijk! Mooiste werk dat er is!

Wil jij contact opnemen met Priscilla? Klik dan op onderstaande button. Je wordt doorgestuurd naar het contactformulier. 

Bij vraag of opmerking kan je aangeven dat je graag een afspraak wilt met Priscilla.

Wie Is Joost

Hallo! Ik ben Joost

Een energiek, geïnteresseerd passievolle behandelaar met humor. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat mensen zich snel veilig voelen bij mij. Daarbij kan alles gezegd worden. Met alles wat gezegd wordt pas ik mijn behandelingen aan waardoor je snel resultaat voelt.

Ik ben 39 jaar. Geboren in broek op Langedijk. Ik heb 14 jaar in Heerhugowaard gewoond. Ik ben in 2016 in Sint-Maarten gaan wonen.

Mijn passie is theater en met name cabaret.

Ik ben BIG geregistreerd psychiatrisch verpleegkundige en ik heb jarenlange ervaring met kinderen, jongeren en ouders die vastlopen in het leven of met elkaar. Dit kan op alle leefgebieden zijn.

Leuk dat jullie op onze JongStressVRIJ pagina komen kijken!

Wellicht loop je ergens op vast en ben jij je nu aan het oriënteren om hulp te ontvangen.

Misschien is het voor jezelf of voor uw zoon of dochter. Ik ben er trots op dat wij jullie kunnen helpen met onze kennis en het allerbelangrijkst, met onze persoonlijkheid. Dat is wat JongStressVRIJ doet en waar ik trots op ben.

Je bent geen cliënt of patiënt maar een persoon met gevoelens die vastloopt in het leven. Wij kunnen je daarbij helpen. Zonder diagnose of bureaucratie kunnen wij alle tijd aan JOU besteden.

Dat is wat ik doe. Ik probeer zo veel mogelijk bij jou of uw kind aan te sluiten. Ik ga direct met jou aan de slag. Ik onderzoek waar jij op vast loop en ga direct naar de oorzaak.

Dit doe ik door een levensverhaal met jou te maken. Daarbij onderzoek ik waar jou interesse of passie ligt. Dit combineer ik tijdens mijn behandeling. Hierdoor is het voor jou altijd leuk is om langs te komen en al snel resultaat zult zien. Dit kan zelfs betekenen dat wij samen gaan sporten of wat voor vorm dan ook. Als het maar bij jou past. Als het even niet lukt om op locatie te komen, dan kunnen wij beeldbellen

Mensen die bij mij komen voor hulp vinden mijn directheid fijn. Hierdoor komen wij snel tot de kern en duren behandelingen niet eindeloos. Met mijn humor en nuchtere blik op de situatie maakt dat de hulp die ik geef helder is. Ik ga actief met je aan de slag en alles is bespreekbaar, er zijn geen taboes.

Ik hoop tot snel! Ik ben er klaar voor…

Wil jij contact opnemen met Joost? Klik dan op onderstaande button. Je wordt doorgestuurd naar het contactformulier. 

Bij vraag of opmerking kan je aangeven dat je graag een afspraak wilt met Joost.

Wie Is Ilse

Hi! Ik ben Ilse,

Ik ben 26 jaar en geboren in Tuitjenhorn. Hier heb ik het grootste gedeelte van mijn leven gewoond. Op dit moment woon ik samen met mijn vriend in Warmenhuizen. Ik hou onwijs van muziek en pak regelmatig een festival of concert mee. Daarnaast vind ik het ook heerlijk om lekker op de bank te zitten met een boek of een spannende serie.

Ik ben iemand met een open houding en een positieve instelling. Vrienden beschrijven mij als behulpzaam, vriendelijk en iemand die goed kan luisteren. Mijn rust en kalmte stelt mensen vaak op hun gemak. Ik heb geen oordeel over wat je hebt meegemaakt of wat je hebt gedaan. Bij mij mag alles op tafel. Samen gaan we op zoek naar de oplossing die bij jou past, want ik weet zeker dat die er is.

Ervaringsdeskundigheid:

Zelf heb ik meegemaakt hoe het is om als jongere om te gaan met angst, depressie en suïcidale gedachten. Dit voelde heel zwaar en vreselijk eenzaam, alsof het nooit meer over zou gaan. Dankzij passende therapie heb ik geleerd hoe ik met deze gevoelens om kan gaan en sta ik nu positief in het leven. Jij kan dit ook! Graag zou ik voor jou een steun willen zijn, zodat ook jij een fijn en gelukkig leven kan gaan leiden.

Werk en Leerervaring:

Ik heb ik mijn hbo-diploma Social Work met ggz-aantekening behaald. Via deze opleiding en de bijbehorende stages heb ik ervaring opgedaan met het werken met verschillende doelgroepen. Zo heb ik tijdens mijn werkperiode bij Humanitas intensieve gesprekken gevoerd met mensen die te maken kregen met dementie, depressieve klachten en een plotselinge lichamelijke beperking.

Mijn periode bij Vluchtelingenwerk richtte zich op het ondersteunen van mensen en gezinnen die uit hun eigen land waren gevlucht en binnen de gemeente Schagen gingen wonen. 

Hierbij kon ik hen ondersteunen met praktische zaken, zoals geldzaken op orde houden, maar ook met psychosociale aspecten, zoals op zoek gaan waar iemand plezier uit haalt in het dagelijks leven en vriendschappen initiëren.

Op Midgard in Tuitjenhorn ondersteunde ik jongeren met een verstandelijke beperking in hun dagelijks leven. Niet alle bewoners waar ik mee werkte konden duidelijk praten, hierdoor heb ik (non)verbale communicatie goed leren observeren en analyseren.

Hoe werk ik?

Bij mij hou jij de regie; jij bepaald waar je mee aan de slag wil gaan. Ik ondersteun jou hierbij. Met mijn kennis en ervaring bied ik je hulpmiddelen aan die jou helpen je lekker in je vel te voelen. Net als mijn collega’s bij JongStressVRIJ maak ik gebruik van de WEEBER-methode.

Ik wil graag die steun voor je kunnen zijn, waardoor jij zelf het fijne en gelukkige leven kan vinden en vasthouden. Ik heb er veel zin in om al het geleerde en mijn ervaringsdeskundigheid in te kunnen zetten om jou weer gelukkig door het leven te laten gaan. Je staat er niet alleen voor en je hoeft je niet eenzaam en alleen te voelen.

Ik hoop je snel bij ons in de praktijk te zien!

Bij mij zijn er op dit moment geen wachttijden. Je kunt hieronder de knop gebruiken om gelijk een intakegesprek in te plannen.

Bij het invullen van het contactformulier kun je dan aangeven dat je met Ilse een intake afspraak wilt maken.

Wie Is Joyce

Ik ben Joyce van der Fluit-Portena, 37 jaar, getrouwd met mijn man Paul en moeder van twee prachtige kinderen van 8 en 5 jaar.

Op jonge leeftijd wist ik duidelijk wat mijn pad moest worden. Deze heb ik dan ook vrij snel weten waar te maken.

Als militair verpleegkundige heb ik 12 mooie jaren gewerkt voor defensie en veel gezien en gedaan. Als kers op de taart heb ik een uitzending mogen draaien en was mijn droom en doelen die ik voor mezelf had gesteld al behaald.

Ervaringsdeskundigheid:

Rond mij 19 jaar liep ik vast ik was druk met het na streven van mijn doelen maar op privé vlak liep ik vast. Ik heb toen hulp gezocht bij een psycholoog. Hij heeft mij geholpen met het verwerken van bepaalde traumatische ervaringen. De hulp die ik toen kreeg zorgde ervoor dat ik in ging zien wat ik als persoon in relatie tot andere mensen belangrijk vond in het leven. Hierdoor kon ik mijzelf op een gezonde eerste plek zetten en mijn grenzen beter aangeven. Door bepaalde patronen en gedrag te doorbreken, heb ik geleerd en ingezien wat ik allemaal zelf kan bereiken in mijn leven. De regie heb je uit eindelijk zelf in de hand, dat was voor mij een verademing om te ontdekken.

Aan het eind van mijn dienstjaren heb ik mijn man leren kennen. Na 2 jaar werd mijn volgende droom werkelijkheid. Ik werd moeder. Dit zorgde er voor dat ik dichter bij mijn gezin wilde gaan werken.

Ik ben naast dat ik bij JongStressVRIJ werkzaam ben ook werkzaam als ambulance meldkamer centralist in de regio Noord-Holland. Een fantastisch mooi vak waarbij ik iedere dag weer mensen kan helpen en ondersteunen in acute levensbedreigende situaties van hun leven. Het is ook een heel ingrijpend vak. Er komen vaak heftige meldingen op je af.

Ongeveer 3 jaar geleden kwam ik tijdens het werk in een situatie die ik moeilijk los kon laten dit ging ook gepaard met een heftige privé situatie, waar verdriet en rouw op de voorgrond stonden. Even leek ik hier niet zo goed uit te komen. Door in te zien dat ik me niet goed voelde, moeite had om uit bed te komen, spontaan uitbreken in huilen en alles te veel energie kostte, heb ik weer hulp gezocht. Ik heb toen hulp gekregen van een coach. Deze heeft me laten inzien dat iedereen anders om gaat met rouw en trauma. Ook heeft hij me laten inzien dat verdriet en rouw er mag zijn en dat je met de juiste hulp weer verder kunt komen.

Soms is ondersteuning van buitenaf nodig, het kan je nieuwe inzichten geven en je nieuwe paden laten bewandelen.

Hoe werk ik:

Ik ben een open, eerlijk en oprecht persoon. Mijn nuchterheid, humor en inlevingsvermogen maken dat ik alle aandacht heb voor jou als persoon en je hulpvraag. De sessies ervaren cliënten als ondersteunend, en het inzichtelijk krijgen van de rode draad die vanuit de hulpvraag naar voren komt. Hierdoor worden de oplossingen snel zichtbaar en merk je snel verandering.

Je weet wat je aan mij hebt en ik kan daardoor redelijk straight to the point zijn. Dit is wat mij sterk maakt in het helpen met de confrontatie met jezelf aangaan. Dit zorgt ervoor dat je niet meer iedere keer weer op datzelfde punt komt, waar je niet meer wilt zijn.

Mijn motto is: Zorgen moet je doen, niet maken.

Samen pakken we je eigen regie terug.

Ik hoop je snel bij ons in de praktijk te zien!

Bij mij zijn er op dit moment geen wachttijden. Je kunt hieronder de knop gebruiken om gelijk een intakegesprek in te plannen.

Bij het invullen van het contactformulier kun je dan aangeven dat je met Joyce een intake afspraak wilt maken.

Wie Is Ellen

Haii, Ik ben Ellen
Ik ben 35 jaar oud en woon samen met mijn man en twee kinderen in de polder. Ik ga graag in mijn vrije tijd naar het strand. Heerlijk even genieten van de zon of lekker uitwaaien.

Ik ben een jaar geleden door Priscilla en Joost klaargestoomd middels de WEEBER – methode. Wat is het een mooie en effectieve methode! Ik kijk er daarom er ieder dag naar uit om als counselor naast jullie te staan en jullie te helpen.

Hieronder zal ik een stukje delen over mijzelf zodat jullie een beter beeld van mij krijgen.

Toen ik 13 jaar was gingen wij verhuizen, daardoor moest ik opnieuw vrienden maken en een sociaal leven opbouwen. Ik werd 2 jaar daarna ernstig ziek. Toen moest ik dealen met dat ik geen leuke dingen met vrienden kon doen omdat ik moest herstellen.

In die periode voelde ik mij vreselijk eenzaam en het voelde alsof mijn lichaam mij in de steek liet.

Ondanks die zware periode was ik er trots op dat ik mijn laboratorium en daarna mijn farmakunde diploma behaalde. Toen ben ik direct aan het werk gegaan en na zo`n 7 jaar kreeg ik te maken met dat ik toe was aan een andere uitdaging. Dit kwam doordat er veel in mijn privé situatie was gebeurd.

Ik kreeg te maken met rouw, na een miskraam verloor ik niet alleen ons kindje maar ik verloor ook mezelf. Daar heb ik de juiste hulp bijgekregen waardoor ik weer terug in mijn kracht kwam. Tot er weer een zware periode aan brak van rouw. Mijn moeder overleed , het verdriet was erg zwaar en met net een baby van 6 maanden was het een heftige periode van rouwen. Door de lieve mensen om mij heen en de juiste hulpverlener sta ik nu alweer een paar jaar positief en krachtig in het leven.

Ook al waren het heftige periodes, door al deze gebeurtenissen heb ik ontdekt, wie ik ben en waar ik behoeften aan heb om mij gelukkig te voelen.

Ik heb vervolgens de stap kunnen zetten om te ontdekken welke nieuwe uitdaging bij mij past. Ik ben daardoor in mijn vrije tijd de kappersopleiding gaan volgen. Ik ontdekte dat ik energie krijg van de 1 op 1 gesprekken met de mensen en het knippen was daardoor bijzaak geworden.

Het gaf mij een goed gevoel dat de mensen opgelucht naar huis gingen doordat zij aangaven dat zij het fijn vonden om hun hart bij mij te luchten.

Toen ik verder ging kijken wat nog beter bij mijn behoeftes aansloot kwam Jongstressvrij op mijn pad! Na een aantal fijne gesprekken, ben ik de Counselor opleiding gaan volgen en die heb ik succesvol afgerond. Inmiddels ben ik ook geschoold in EMDR en dat geef ik ook regelmatig online. Wat is dat toch een mooi gegeven dat dat ook fantastisch werkt!

Ik kijk er erg naar uit om met jullie in gesprek te gaan. Bij mij krijg je de ruimte om je verhaal te doen en door mijn positieve en geduldige houding sta ik naast jouw om tot een plan te komen die bij jouw past en die aansluit bij jouw behoeftes.

Ik kijk er naar uit om jullie te mogen ontmoeten in onze mooie praktijk!

Wie Is Peter

Hoi! Mijn naam is Peter,

Ik ben 52 jaar oud en geboren in Zeist. Na een zwerftocht door Nederland ben ik Oudorp (Alkmaar) beland, waar ik nu samen met mijn vrouw en dochter woon. Ik loop graag hard (lekker m’n hoofd leegmaken) en maak muziek.

Ik heb zelf veel mogen leren van het leven, met veel vallen en opstaan. Dat maakt dat ik in staat ben om met compassie naar anderen te kijken en te luisteren. Wat er ook bij jou speelt, ik ontvang en help je zonder oordeel.

Ervaringsdeskundigheid:

Als kind heb ik veel het gevoel gehad dat ik anders was; dat ik niet paste. Dat maakte dat ik me erg eenzaam voelde. Langzaam maar zeker heb ik geleerd te leven, lief te hebben en te vertrouwen op mezelf. De weg was soms bijzonder zwaar. Ik heb geworsteld met suïcidale gedachten, angstaanvallen, meer eenzaamheid en een continu aanwezige onrust. Met de nodige hulp van mensen die mij open en zonder oordeel hielpen, heb ik mij ontwikkeld tot een stabiel, volwassen en warm persoon.

En ik ben ervan overtuigd dat jij dat ook kunt! En daar help ik je graag bij, ondersteunend in jouw proces, langs jouw weg.

Werk en leerervaring:

Als consultant heb ik bij veel grote bedrijven gewerkt, waar ik projecten uitvoerde en veranderingen – verbeteringen – door heb gevoerd. Daarnaast coachte ik op een gegeven moment jong-professionals die bij het bureau waar ik werkte binnen kwamen, om hun start in het werkzame leven vorm te geven. Dat vond ik eigenlijk leuker dan werken als consultant! Sinds die tijd heb ik dan ook veel opleidingen gevolgd op het vlak van counseling, coaching en systemisch werken. Naast persoonlijke groei, heb ik daar zeer veel technieken en methodieken geleerd waarmee ik jou goed kan begeleiden en ondersteunen.

Als counselor en coach richt ik mij voornamelijk op rouw en verlies, trauma, HSP of (over-)gevoeligheid en burn-out. Zakelijk ligt mijn focus op ondernemerscoaching, organisatieopstellingen en managementcoaching.

Hoe werk ik?

Mijn benadering als coach is gericht op het creëren van een veilige en ondersteunende omgeving waarin jij jezelf kunt zijn en vrij kunt spreken over jouw uitdagingen. Samen zullen we verkennen wat er speelt, je bewust maken van belemmerende patronen of overtuigingen, waarbij jij degene bent die stuurt. Met ondersteuning van mij werk jij aan het ontdekken van nieuwe perspectieven en mogelijkheden, die je onderdeel gaat maken van je leven.

De kernwoorden die bij mijn aanpak horen: radicaal open interesse in jou, humor, veilig, de Weeber-methode, systemische blik, liefdevol meedogenloos, energie en beweging.

Ik ontmoet je graag!

Hartelijke groet,

Peter

Mijn Scholing En Kennis Bestaat Uit

 • EMDR – Therapie Opleiding behaald sept’ 22
 • Jongerencoach HBO Civas opleidingen behaald in 2021
 • Lifecoach HBO Civas opleidingen behaald in 2020
 • Academie voor Counselling en Coaching Specialist Counselor en Coach 
 • Gespecialiseerd in Stress, Burn-out en Loopbaancoaching behaald in 2018
 • Ervaringsdeskundigheid cursus behaald in 2015
 • Methodiek in het Psychosociale werkveld behaald in 2014 bestaande uit Oplossingsgerichte, Cognitieve therapie en NLP
 • Bekwaam met diverse tools o.a. I-Tjing, Enneagram en inzicht tools
 • Ik kan diverse therapeutische technieken inzetten die ik heb mogen leren van Maria Weeber, Psychomotorisch bewegingstherapeute.
 • Bekwaam met exposure techniek en EMDR – therapie (traumatherapie)
 • Tafelopstellingen behaald
 • 2 jaar werkzaam geweest als ervaringsdeskundige bij GGZ – Noord Holland Noord
 • Werkzaam binnen de gemeente kop van noord – holland voor het RET en MDA++ team