VolwassenStressVRIJ

Naast dat we klaar staan voor Jongvolwassenen staan we ook klaar voor Volwassenen! We hebben alle oplossingen voor jullie op een rijtje gezet. Onze specialisatie reikt ver samen met onze expertise

Angst, depressie, trauma kunnen veel impact hebben op je leven. Psychische/psychiatrische problematiek kan ertoe leiden dat relaties in het gezin, familie en werkomgeving onder druk komen te staan. Het kan in die zin vormen aannemen dat je kinderen, relatie en de relatie met jezelf onder hoogspanning staan.

Het leven wat je zou willen leven komt niet uit je handen. Iedere dag baal je er weer van en kost het je bakken energie om al die ballen in de lucht te kunnen houden. Je wilt sommige dingen wel anders doen of willen veranderen in je leven maar je weet niet hoe.

Waar kunnen Joost en Priscilla bij helpen?

 • Stresscounseling
 • Werk-Coaching gebaseerd op jouw waarden
 • Relatieproblemen naar Relatieoplossingen
 • Gezinscounseling
 • Ondersteuning van Jonge Ouders 
 • Somberheidsgevoelens
 • Alcoholgevoeligheid
 • Trauma verwerking

Relatietherapie

In de jaren dat je samen bent gebeurt er heel veel in je leven en kan het voorkomen dat de verbinding wegvalt.

Kun je deze vragen met JA beantwoorden?

 • Praten jullie écht met elkaar?
 • Maken jullie tijd voor elkaar?
 • Zijn jullie intiem met elkaar?
 • Gun je elkaar doelen en dromen?
 • Zijn jullie ruzies effectief?
 • Gun je elkaar ruimte om te zijn wie je bent?
 • Heb je nog tijd voor jezelf naast je relatie en drukke leven?

Als dit bij de meeste vragen een Ja is dan top! Als dit vaker een Nee is, dan is kiezen voor relatietherapie niet zo’n verkeerd idee.

Als je elkaar niet meeneemt in elkaars proces dan raak je elkaar onderweg kwijt. Zijn jullie bereid om elkaar weer te vinden?

Dan staan we voor jullie klaar om jullie relatie weer een boost te geven!

StressCounseling

Gelukkig zijn burn-outs en aanhoudende stress zeer goed te behandelen…

Het dagelijks leven kan een flinke tol van je eisen. Je hebt een druk sociaal leven, een gezin te onderhouden, je hebt een leuke hobby, je wilt je partner tevreden houden en ga zo maar door.

Dat zijn flink wat ballen die je in de lucht moet houden dag in dag uit. Wat als één of meerdere van die ballen op de grond vallen? Dan raak je uit balans en dat kan veel stress met zich meebrengen. Vaak sluipt dat er langzaam in tot dat er een interne bom barst. Als de interne bom is gebarsten dan denk je vaak dat de stress er in één keer is, terwijl het al een langer proces is geweest voordat de bom barst.

En dan ben jij de draad kwijt. Hoe kun je weer genieten van het leven en met alles wat je aan het doen bent zonder stress? Wil je eigenlijk nog wel al die ballen in de lucht houden? En waar is de bal met jou naam erop? Hoe ga je in al dit dagelijkse geweld op een gezonde manier voor jezelf kiezen?

Wij Priscilla en Joost kunnen jou daarbij helpen.

Hoe gaan de gesprekken jou daarbij helpen?

 • Tijdens de intake wordt het al duidelijk wat de oplossing gaat zijn voor jouw hulpvraag
 • Tijdens de gesprekken maken we een levenslijn die ons helpt om jouw leven in kaart te brengen en doordat inzicht kunnen wij precies het juiste plan voor jou maken
 • Jij hebt de regie dus jij bepaald
 • We kunnen jou de garantie geven dat je klachten binnen een paar gesprekken voor een groot deel verminderd zijn
 • Priscilla en Joost gaan samen met jou het beste uit jouw traject halen
 • Er zijn al veel cliënten voor jouw geweest die heel enthousiast zijn over JongStressVRIJ en dat is ons doel. We stoppen niet tot dat jij zo goed als klachtenvrij bent

Loopbaan coaching gebaseerd op jouw waarden

Voor wie?

Loopbaan coaching is er voor ieder die (nieuwe) koers en inspiratie zoekt in werk. Voor mensen die betekenisvol werk willen doen dat past bij hun talenten en wensen.

Thema’s

De volgende thema’s komen aan de orde in een loopbaan coaching traject:

 • Het verleden. Waar kom je vandaan? Hoe ben je geworden wie je nu bent? Zoeken naar patronen in je persoonlijk verleden die je hebben gebracht waar je nu bent. Wat belemmert, wat stimuleert?
 • Waarden. Wat vind je belangrijk in werk? Wat past bij jouw persoon en jouw normen en waarden?
 • Wie ben je? Hoe zit je in elkaar? Ben je introvert of extravert, intuïtief of rationeel? Een aanpakker of een beschouwer?
 • Wensbeelden. Hoe zou je, als je even de realiteit vergeet, je toekomst graag zien? Denken in mogelijkheden. Over inspiratie, diepe interesse en verbinding.
 • Actieplan. Wat ga je doen? Hoe ga je het vervolg uitzetten en realiseren? Integreren van inzichten tot een duidelijke ‘opdracht’ aan jezelf.

GezinsCounseling

Gezinnen vormen een wereld op zich, met eigen normen en waarden. Maar ook met geschreven en ongeschreven regels. Ontwikkelingen in het leven van één van de gezinsleden kunnen effect hebben op het hele gezin. Dat kan gebeuren als een kind in de puberteit komt of een van de gezinsleden een baan verliest of ziek wordt. Dat beïnvloedt vaak het evenwicht in het hele gezin. Ook een scheiding, of het vormen van een nieuw samengesteld gezin kan een ingewikkeld proces zijn.
 
Soms leidt dat tot een manier van omgaan volgens vooral negatieve patronen, waaraan je niet lijkt te kunnen ontsnappen. Iedereen doet zijn best, maar toch ontstaan er botsingen en onbegrip.
 
Herken je dit?
 
Dan kan het goed zijn om hulp te zoeken.
 
In een gezinstherapie helpen wij jullie die negatieve patronen te herkennen en daarna te doorbreken. We praten soms met het hele gezin en soms ook met alleen de ouders of de kinderen. Dat bespreken we eerst met jullie.
 
Iedereen heeft een stem in de therapie. Daarom is het belangrijk dat alle gezinsleden kunnen meepraten: ouders, kinderen en misschien wel andere voor jullie belangrijke mensen. En als het kan helpen kunnen ook ex- of nieuwe partners aan het woord komen. Eigenlijk iedereen die nodig is op basis van jullie wensen en onze ervaring om jullie je doel te laten bereiken en elkaar weer te begrijpen en te waarderen. 

Gesprekken Voor Ouders

Niet alleen kinderen en jongeren, maar ook ouders hebben soms individuele therapie nodig. Soms omdat de gevolgen van de problemen van het kind zo ingrijpend zijn dat de ouder hier ondersteuning bij nodig heeft. Soms omdat de oorzaak van de problemen van het kind te maken heeft met problemen van de ouder(s). Het kan dan gaan om psychische klachten van een ouder, relatieproblemen tussen de ouders, of onderliggende problemen die door het kind gevoeld worden, maar waar een ouder zich (nog) niet bewust van is.

Voor individuele therapie kunnen ouders ook terecht bij VolwassenStressVRIJ. Hier praten zij zelf met iemand over de problemen die er zijn, maar vooral ook over hun eigen beleving, gevoelens, gedachten en gedrag. Soms wordt oude pijn naar boven gehaald uit de eigen kindertijd, of wordt het huidige gedrag onder de loep genomen. Relatietherapie is ook mogelijk. Hiervoor gelden wel bijzondere voorwaarden met betrekking tot de vergoeding vanuit de zorgverzekering.

Een individueel behandeltraject voor ouders staat los van eventuele behandeling van het kind. De ouder is dus als persoon in behandeling, en niet als opvoeder.

Unieke Werkwijze

Onze werkwijze wordt beoordeeld met
5/5

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.